دوازدهمین دوره از حراج تهران در روز جمعه ۲۷ دی ماه در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار گردید. در این دوره از حراج تعداد ۱۱۸ اثر از ۱۱۰ هنرمند حضور داشتند که بجز دو اثر (اثری از منصوره حسینی و اثری از فرامرز پیلارام) تمامی آثار به فروش رسیدند. «قوس آبی نیلگون» اثر حسین زنده رودی با ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان گرانترین اثر فروش رفته در این حراج بود. همچنین حسین زنده رودی با فروش ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در مجموع (از سه اثر) بیشترین فروش را در حراج دوازدهم به خود اختصاص داد. وبسایت آرت گالریز برخی تحلیلهای آماری را در باب دوازدهمین حراج تهران انجام داده است که در ادامه به آن اشاره میشود.
بررسی رده سنی (سال تولد) هنرمندان حاضر در حراج نشان میدهد متولدین دهه ۳۰ با ۲۴ هنرمند از منظر تعداد، بیشترین سهم را (۲۲ درصد) از کل هنرمندان حاضر در دوازدهمین حراج تهران داشته است. از منظر میزان فروش، متولدین دهه ۱۰ (بازهی سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۹) بیشترین سهم (۳۵ درصد) از فروش کل حراج را در اختیار داشته است. سهم متولدین دهه ۶۰ از منظر تعداد هنرمند (۸ درصد) و از منظر میزان فروش (۲.۵ درصد) است.
حراج دوازدهم تهران فروش کلی ۳۱,۷۱۷,۰۰۰,۰۰۰ تومان را تجربه کرد. با توجه به حضور ۱۱۸ اثر در حراج میتوان گفت بطور میانگین هر اثر در این حراج به قیمت تقریبی ۲۶۹ میلیون تومان به فروش رسیده است. میانگین قیمت فروش یک اثر برای هنرمندان متولد قبل از ۱۳۱۰ بصورت تقریبی ۵۲۷ میلیون تومان است. میانگین قیمت فروش هر اثر برای هنرمندان متولد دهه ۱۰ (بازه سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۹) بصورت تقریبی ۸۰۶ میلیون تومان است که ۳ برابر میانگین کل است. میانگین قیمت فروش هر اثر برای هنرمندان متولد دهه ۶۰ نیز بصورت تقریبی معادل ۸۸ میلیون تومان بود.
در دستهبندی دیگری میتوان این تحلیل را از منظر هنرمندانی که در قید حیات هستند و هنرمندانی که از دنیا رفتهاند انجام داد. بر این اساس ۱۸ نفر از ۱۱۸ هنرمند (معادل ۱۶ درصد) که آثارشان در حراج دوازدهم عرضه شد از دنیا رفتهاند. همچنین از منظر میزان فروش، آثار هنرمندانی که از دنیا رفتهاند در مجموع با قیمت ۱۰ میلیارد و ۱۳۰ میلیون تومان به فروش رسید که این رقم بصورت تقریبی معادل ۳۲ درصد از کل فروش حراج است.