«دونقطه دی» عنوان نمایشگاه تأملبرانگیز این روزهای گالری ایدهی پارسی است. جهان سایبری امروزه ادبیات و زبان هم گونی برای کاربران خویش پدید آورده است.اموجی (emoji) تصاویر مفهومی و یا همان صورتکهای حس نما، زبان قراردادی گفتگو در دنیای مجازی قلمداد میگردد. این تصاویر چهبسا قابلیت انتقال اَشد احساسات را عمیقتر و بهتر از هر سخنی داشته باشند. استفاده از صورتکهای حس نما میتواند بهنوعی مینیالیسم و اختصار در رفتار و کنشِ جمعی انسان مدرن اشاره داشته باشد. در عصری که همهچیز با شتاب بهپیش میتازد حرفها و احساسات نیز در حداقلیترین صورت ممکن خود میان افراد منتقل میگردد. انسان در زیست جهان امروزش جایی برای گفتوشنودهای طولانی متصور نیست، صورتکهای حس نما تمامی زحمتِ آمادهسازی جملات و گزارهها، انتخاب لغات مناسب، رعایت دستور زبان و… را به دوش میکشند.
اغلب آثار نمایشگاه « دونقطه دی» را پرترهی مشاهیر جهان و یا نقاشیهای معروف در تاریخ هنر تشکیل دادهاند، انتخاب هوشمندانهی این آثار و درآمیختن آنها با صورتکهای حس نما میتواند در نگاه نخست بیننده را با چالشی اساسی مواجه سازد. تمامی آنچه قراردادهای زیباییشناسی در تاریخ هنر سدهها همگان را وادار به احترام میکرده است، در اینجا با درآمیختن آنها با صورتکهای حس نما باز نمایی و فراوری گشته اند، چنانچه گویی بهیکباره شوکت و غرورهمیشگیشان رنگ میبازد، از جایگاه قدسی خود پایین میآیند و به آدمهایی تبدیل میشوند از جنس آدمهای کوچه و بازار که خود میتواند بیانگر میزان فراگیری این مسئله در میان تمامی افراد و اقشار جامعه باشد.
بهطور مثال یکی از آثار این نمایشگاه که تابلوی معروف ورمیر « دختری با گوشوارهی مروارید» را بهعنوان سوژه برگزیده بود. آنچه تاکنون از دیدن این اثر در ذهن بیننده متصور میگردد، نقاش تلاش داشته است در مرزی از فهم و ابهام حالات و احساسات دختر را باظرافت و پرهیز از بزرگنمایی در میمیکِ چهرهی او، بهخصوص چشمانش منتقل نماید ولی آنچه در اینجا با تلفیق صورتک حس نمایِ « چشمک» با این پرتره اتفاق میافتد، عیان سازی و رخنمایی آنی تمام چیزی است که همواره برای بیننده بهمثابه رازی میمانست. از طرفی دیگر مطایبه با این آثار علاوه بر اینکه میتواند بهاجمال و زودگذر شدن احساسات انسان امروزی اشاره داشته باشد بهنوعی این مسئله را طرح میکند که چنانچه این افراد در دنیای امروزی میزیستند کنشهای هنری و شخصی آنها چگونه بوده است و به کدامیک از صورتکهای حسی نزدیکتر میبودند.

گالری ایده پارسی | به نشانی خیابان شریعتی، خیابان دولت، نرسیده به سه راه نشاط، کوچه اله وردی آذر، پلاک 28 | شماره تماس: 22617098-021 | ساعات بازدید: 16 الی 20 | * گالری ایده پارسی روزهای پنجشنبه تعطیل است ›› اطلاعات بیشتر