گالری نگاه میزبان عکسهای پویا شاه جهانی خواهد بود. گالری نگاه از روز جمعه، بیست و ششم بهمن ماه میزبان نمایشگاهی ست از آثار عکاسی پویا شاه جهانی با عنوان «ساجده». نمایش مجموعه عکس ساجده تا هشتم اسفند ماه در گالری نگاه ادامه خواهد داشت.
[su_expand more_text=”بیشتر بخوانید” height=”140″ hide_less=”yes” link_color=”#3f394e” link_align=”right”]
نام خود را یکبار مینویسم، یکبار به آن نگاه میکنم، یکبار دیگر به آن محیط و جغرافیا میدهم… و جز این، دیگر همه چیز فُرم است و صورتهای نهایی آن.
فرمها و هالهی صورتها که همچون تَرکهی یک درخت خیس، میتواند درون یک قاب ثبت و ضبط شود. ضربه و شلاق بزند، مکث کند و نامهای عام را، خاصیت ببخشد، خاص کند!
نامی که شاید در آن صورتِ مکتوب، نامهای بسیار باشد و حالت زمانه. زمان و زمانهای که مشخصن به یک “تو”، به یک ضمیر آشنا اشاره میکند و دور میشود. از خود و مرزهای درون قاب بیرون میزند؛ گاهی در سایه مینشیند و گاهی در نور. نورانی میشود و این فعالیت ِثبت نور است.
با این شرح، این عکسها دیگر بینام نیست. خلق الساعه، نسبتی است که گذشته و حال را، بر آن فرمها و هالهها، متمرکز میکند و از محیط و پیرامون آن، گوشت و خون ثابت مانده در عکس (تصویر) برمیخیزد و به نام خود، پوست را قوارهی یک تن زنانه میکند. زنانگی که ظرفیت همزیستی و زیست با دیگری است. زیست ادامهدار و حیات دنبالهرو ِ آن.
به ماند که آنچه از گذشته میآید ماندگار است و آنچه از گذشته باقی است، قرار امروزِ یک ضمیر: ضمیر مشترک هرآنچه که دیدنی است و قابل رویت. قابل روایت در جهت زبان تصاویر.
پس، سلام ای امضای زمانهی مشترک! سلام ای طُرفه و معنون مانده بر این فُرمها و فِرمهای ماندگار. سلامی ای جلای زنانه!
ماندنی را در اثبات نور دیدم و به رسم ذرات مانده از آن گذشته، یک واحد نشاندار را قرار ِ یادبود نور اعلام کردم. یاد بود ِنامی از نامها که با سایه روشنهای خود خصلت کلمات را روشنایی میبخشد و به درون عکس میخزد.
و به دور از این معرفگی، گذشته بماند برای ازدحام و جمعیت بیشمار آن.
القصه، زین پس در یک شهر، در یک خیابان، در یک کوچه، در یک خانه، در کنار آن ساعت همیشه روی دیوار، در کنار آن میز و صندلیها؛ یک قاب و یک عکس بر دیوار است که همیشه نام معروف آن امضای آن فرمهای تنانه است و نامی رخ داده بر افق اتفاق! و درست همانجا، آنجا خواهد ماند؛ بیدخالت حافظه و گذشته، و یا آیندهی این روزها و آن شبها. آن آدمها و آن باید و نبایدها…
بر ضمیر ما یک فِرم عکس اثبات بودن در آن بیرون است، دقت چگونه بودن؛ حالا که خیره به دورن قاب نگاه میکنیم![/su_expand]

گالری نگاه | به نشانیِ تهران، خیابان مطهری، خیابان جم (فجر)، خیابان غفاری، پلاک 64. | شماره تماس: 88493141 و 88493129 | ساعات بازدید: 11 الی 19 | * گالری نگاه روزهای دوشنبه تعطیل است. ›› اطلاعات بیشتر